Unapređenje poslovanja sufinancirano je financijskim sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Auto klime

Ugrađeni klimatski sustavi postaju standard za brojne proizvođače automobila, stoga se kao nužno nameće i njegovo adekvatno održavanje.

 

U prilog tome ide i činjenica da ljudi sve više vremena borave u klimatiziranim automobilima, primjerice za vrijeme putovanja na posao ili pak povratka kući, stoga je kvaliteta i čistoća zraka u automobilu imperativ.

 

Već 20 godina Frigo Pivčević nudi najpouzdaniji pregled i servis auto klima. Prema našim stručnim procjenama, sustave klime u vozilima potrebno je redoviti održavati, svake dvije godine ili nakon svakih prijeđenih 40.000 km.

Prilikom redovitog dvogodišnjeg pregleda potrebno je:

 

  • Provjeriti temperaturu zraka puhanja u kabini;
  • Provjeriti tlak u sistemu
  • Provjeriti količinu rashladnog medija u sistemu te eventualno propuštanje
  • Zamijeniti rashladni medij u sistemu
  • Provjeriti i po potrebi zamijeniti pogonsko remenje
  • Provjeriti stanje cijevi i spojnih mjesta
  • Zamijeniti sušioni filter (svake dvije godine ili svakih 40.000km)
  • Očistiti kondenzator
  • Zamijeniti filter kabine (svake godine ili svakih 15.000 km)
  • Zamijeniti filter kabine (svake godine ili svakih 15.000 km)

 

 

Auto klime

Od čega se sastoji klima sustav u automobilima?

Klima sustave na vozilima čini 6 osnovnih dijelova; kompresor, kondenzator, sušioni filter, ekspanzijski ventil, isparivač te filter kabine. Unutar sistema se nalazi rashladni medij (plin R134a) te prolaskom kroz gore navedene komponente mijenja svoje agregatno stanje od tekućeg prema plinovitom i obrnuto.

KOMPRESOR

Plin dolazi do kompresora pod tlakom od 1-2.5 bara. Iz kompresora izlazi pod tlakom od 10-20 bara. Kompresor tlači rashladni medij u plinovitom stanju.

 

KONDENZATOR

Hladi rashladni medij koji dolazi iz kompresora i na taj način dolazi do kondenzacije.

 

SUŠIONI FILTER

zahtjeva promjenu prilikom redovitog dvogodišnjeg održavanja. Njegova je zadaća zadržavanje vlage i nečistoća iz sistema.

 

EKSPANZIJSKI VENTIL

Smanjuje protok rashladnog medija te posljedično tome smanjuje tlak/temperatura u isparivaču. Regulira količinu rashladnog medija koji ulazi u isparivač.

 

ISPARIVAČ

Dolazi do isparavanja hladnog i tekućeg rashladnog medija te na taj način hladi zrak koji ulazi u unutrašnjost vozila.

 

KABINSKI FILTER

zahtjeva promjenu kod redovitog dvogodišnjeg održavanja. Njegova zadaća je da filtrira zrak koji ulazi u kabinu vozila te zadržava pelud i prašinu.